“ELS PROJECTES. CONTEXTOS I EXPERIÈNCIES D’APRENENTATGE SIGNIFICATIU A PRIMER I SEGON CICLE D’EDUCACIÓ INFANTIL (0-3 I 3-6)”

FORMACIÓ DESTINADA A PROFESSIONALS DE L’EDUCACIÓ INFANTIL EN GENERAL, I A TOTES AQUELLES PERSONES INTERESSADES EN DESCOBRIR UNA NOVA MIRADA EN L’EDUCACIÓ EN AQUESTA ETAPA: MESTRES, EDUCADORES, FAMÍLIES, MONITORS…

Consulteu més informació a info@gebre.cat

Gino Ferri

Dissabte 31 d’agost de 2019.

Lloc a determinar, La Bisbal d’Empordà

Horaris:

 • 09.00 – 09.30h: Acreditacions i recollida de material.
 • 09.30 – 14.00h: Formació
 • 14.00 – 15.30h: Dinar
 • 15.30 – 19.00h: Formació

Formador:

Gino Ferri, llicenciat en Ciències de l’Educació a la Universitat de Mòdena e Reggio (Itàlia) porta més de trenta anys treballant en l’àmbit educatiu.

Ha treballat a escoles infantils publiques de Reggio Emilia entre 1986 i 1994 i entre 2004 i 2015, així com també al Centre de Documentació i Investigació Educativa (1994-1998) com a formador i realitzant publicacions sobre educació.

Entre 1998 i 2001 ha dut a terme pràctiques d’investigació qualitativa sobre el tema de la robòtica educativa. Col·laborador de Reggio Children durant els anys 1994-2000, ha supervisat diversos projectes i publicacions i també la creació de productes multimèdia i de projectes de comunicacions institucionals per a diverses entitats.

Des de fa més de 20 anys s’encarrega de la formació de mestres a Itàlia i Europa.

A l’actualitat viu entre Elx (País Valencià) i Catalunya, on exerceix de formador i d’assessor educatiu per compta pròpia i també en col·laboració amb diverses entitats (Rosa Sensat i el CIFE de la Universitat de Vic, CEFIRE específic d’infantil de València, UMH d’Elx, etc).

Preu:

35 euros, a pagar durant el mes de juliol.

Cal efectuar efectuar l’ingrés de 35 euros al número de compte de Banc Sabadell ES94 0081 0178 6300 0125 8131, indicant “CURS GINO FERRI + el vostre nom” al moment de fer la matrícula per tal de poder-vos confirmar la inscripció.

INCLOU: Material necessari + esmorzar i berenar. (NO INCLOU el dinar).

Contingut:

La formació esdevé una ocasió per reflexionar sobre les claus que permeten construir contextos d’aprenentatge significatiu per a infants de fins a 6 anys.

S’aprofundirà en molts temes que constitueixen les condicions bàsiques per a que això sigui possible:

 • Identitat i característiques de la infància de 0 a 3 anys i també de 3 a 6 anys;
 • El treball per projectes a l’escola bressol i al segon cicle d’educació infantil.
 • Espais i materials com a recursos per a l’educació;
 • Paper de l’adult;
 • Significats i potencialitats dels contextos d’aprenentatge a l’etapa de 0 a 3 i 3 a 6 anys.

Objectius:

Oferir estímuls i recursos (teòrics, conceptuals i concrets) que puguin ajudar a cada participant a:

 • Desenvolupar una consciència més profunda amb respecte a l’educació a l’etapa de 0 a 3 anys.
 • Comprendre com crear contextos d’aprenentatge adequats i significatius.

Metodologia:

Per a que els continguts no semblin abstractes ni distants de l’experiència de les participants, la metodologia proposada combinarà per un costat les presentacions per part del formador, diàlegs col·lectius per a reflexionar sobre els diferents temes proposats, i dinàmiques grupals.

Consulteu més informació a info@gebre.cat

Inscripcions i pagament:


 

Cal efectuar efectuar l’ingrés de 35 euros al número de compte de Banc Sabadell ES94 0081 0178 6300 0125 8131, indicant “CURS GINO FERRI + el vostre nom” al moment de fer la matrícula per tal de poder-vos confirmar la inscripció.

IMPORTANT:

 • Un cop enviat el formulari, NO rebreu cap confirmació.
 • Com a màxim, el 23 d’agost haureu d’haver rebut un correu informatiu, que significarà que la inscripció serà correcta.
 • En cas de dubte, podeu confirmar dades a info@gebre.cat.
 • Cal marcar totes les opcions, sinó l’aplicatiu no deixarà enviar la inscripció.
 • Abans del dia 30 d’agost us enviarem informació relacionada amb el curs (ubicació definitiva, possibles llocs on dinar, etc).

Certificació de la formació:

Aquesta activitat estarà certificada -per al personal docent- per l’ICE de la Universitat de Girona i està inclosa al Pla de Formació del Departament d’Ensenyament. Si disposeu d’usuari XTEC, a fi que el certificat quedi inclòs en el vostre expedient digital, caldrà que també feu la inscripció a: INSCRIPCIÓ XTEC

Si no disposeu de codi XTEC, però voleu la certificació d’assistència i aprofitament, ho haureu de demanar via correu electrònic a info@gebre.cat a partir de l’1 de setembre de 2019.

Organitza:

Amb la col·laboració de: