Projectes

Diari de classe

És un diari que es confegirà entre tots els nens i nenes de la classe. Amb l’ajuda de les famílies, els infants hauran de dibuixar o enganxar alguna foto o quelcom representatiu d’alguna experiència que hagin viscut i experimentat per ells i sigui significadora.

El diari  es tornarà cada dilluns a l’escola. Caldrà tenir-ne cura i respectar la feina dels companys/es i el temps de totes les famílies.

Àlbum familiar

L’activitat consisteix que cada infant haurà de crear un petit àlbum de fotos amb els membres de tota la família. Amb l’ajuda de les famílies, aquest àlbum servirà perquè els nens i nenes puguin conèixer més cada un d’ells i compartir-ho amb tot els seus companys/es.

Conte

La idea és que mensualment des de l’escola oferirem un conte perquè cada setmana una família tingui l’oportunitat d’emportar-se’l a casa i treballar-lo. Amb la finalitat de donar-li significat i continuïtat des de l’escola. Es donarà a dins d’una bossa on hi haurà un paper del dia que s’haurà de retornar.

Descobrim l'atelier

L’atelier és un espai on els infants s’agrupen en petit grup, on poden escollir propostes de manera lliure. Els racons són: propostes de llum (taula de llum i retroprojector), racó gràfic-pictòric (aquarel·les, temperes, retoladors, llapis) i propostes de modelatge amb fang per observar i fer composicions.

En aquest espai fomenta que els infants desenvolupin els seus llenguatges expressius, amb propostes diferents a les quals poden trobar dins la seva estança de referència.

L'hort

L’hort de l’escola és un projecte viu que permet als infants gaudir a l’espai exterior de la natura. Es tracta d’una proposta on acudir en petit grup i plantar, regar i tenir cura de les verdures i hortalisses de temporada.

El niu de la ciència

Aquest projecte consisteix en gaudir d'un espai en què hi hagi diferents elements de la natura on, durant tot el curs escolar, s'aniran complementant i relacionant amb les diferents estacions de l'any.

De pati a jardí

El projecte consisteix a crear diferents espais al pati que ofereixin oportunitats, on els infants puguin experimentar, manipular, moure’s amb llibertat i gaudir d’un entorn ric en propostes diverses. Enriquir l’espai amb plantes aromàtiques, flors, troncs, un sorral entre d’altres.