Fira de la ciència

La Fira de la Ciència “Petits grans científics” és una iniciativa sorgida gràcies a un projecte europeu que s’ha consolidat a la ciutat de Girona gràcies a l’empenta de la Lídia Ochoa en col·laboració de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona a través de la Caseta de la Devesa, i altres entitats com Caixabank, la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, els CFGS d’Educació Infantil Vallvera i Montilivi, etc.

La primera edició va realitzar-se el curs 2007/2008. El curs 2017/2018 es va fer la desena edició, on els estudiants per a mestre d’educació infantil i primària de la Universitat de Girona preparen tallers de ciència amb elements de la quotidianitat, per tal que els nens i nenes de les escoles de Girona (de P4, 1r, 4t i 6è) en puguin gaudir i aprendre d’una manera manipulativa, vivencial i a través de l’experimentació.

Estem treballant en un recordatori de tallers científics per tal de poder-lo fer accessible a totes les escoles de Catalunya.