Divendres passat dia 8 de juny, vam anar a visitar amb els infants de P2 la granja de vaques de l’IRTA (Monells).
Primer de tot, ens va venir a rebre la Marina, la noia que ens va fer de guia. Ens va proposar començar visitant les vaques més petites de la granja.
Un cop a dins el recinte, la Marina ens va explicar què era “l’arracada” groga que duien a les ulleres. En aquesta “arracada” hi diu el dia del seu aniversari, com es diu, etc.
També vam observar que totes les vaques que hi havia tenien el mateix color (blanc i negre) però totes eren diferents! N’hi havia que tenien taques molt divertides!

Pel que fa a l’alimentació, ens va explicar que les vaques més petites mengen farratge, pinso i llet. I ens va ensenyar com, la vaca més petita de totes, bevia la llet amb un biberó!

A continuació, vam anar a veure les vaques més grosses de la granja. Mireu, mireu…algunes eren molt simpàtiques i ens venien a veure de ben a prop. Ens saludaven tot dient: muu-muu!

Llavors, vam anar a la sala on munyen les vaques. La Marina, ens va explicar per on i de quina manera entraven les vaques i com col·locaven les màquines (copa de munyida) al mugró de la vaca. Aquestes màquines serveixen per imitar el moviment de succió i treure la llet. Que grans que són! I quins sorolls més estranys que fan!

Per acabar, vam anar a veure com menjaven les vaques. Hi havia un senyor que els anava omplint les menjadores de farratge i palla. Llavors, elles treien el cap per qualsevol d’aquestes menjadores i ja podien començar a menjar.

Finalment, aprofitant que feia un dia fantàstic, vam anar a esmorzar tots junts sota una arbreda.